Kwaliteit: echte kwaliteit van A-merken
Op afspraak bij u geleverd
Alle producten te zien in onze showroom
Vakkundig advies uit de praktijk
De scherpste prijzen
Menu

Door Vloerbezorgd, 26 augustus 2021

Onderhoud van een laminaat vloer

Het onderhoud aan laminaat is zeer gering. Dat betekent echter niet dat u het niet hoeft te verzorgen. De verzorging van laminaat is namelijk wel belangrijk. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen:

  • Allereerst is het belangrijk dat u de hele vloer goed stofzuigt. Op deze manier voorkomt u krassen tijdens het dweilen, aangezien u door middel van een stofzuiger alle scherpe deeltjes verwijderd.
  • Vervolgens is het tijd om een sopje te maken met warm water en liefst een laminaat reinigingsmiddel. Gebruik bij voorkeur geen ander schoonmaakmiddel want die kunnen na verloop van tijd een glans achterlaten op uw laminaat en dat is, zeker als u voor een matte uitstraling heeft gekozen, niet gewenst. Kiest u toch een ander schoonmaakmiddel zorg dan dat u het goed verdunt. Laminaat reinigingsmiddelen zijn uiteraard bij ons te verkrijgen. Zorg er vervolgens voor dat u de doek goed uitwringt. Als de vloer te nat wordt kruipt het water tussen de vloerdelen en gaat het tussen de vezels zitten. Hierdoor kan de vloer uitzetten en dat is niet gewenst. Tijdens en na het schoonmaken is het verstandig om de ramen eventjes open te zetten, zodat het vocht snel verdampt en niet in de vloer trekt.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »