Kwaliteit: echte kwaliteit van A-merken
Op afspraak bij u geleverd
Alle producten te zien in onze showroom
Vakkundig advies uit de praktijk
De scherpste prijzen
Menu
Filters

Plinten

Filters

  • Serie

  • Kleur

Geluidsreducerende plinten kopen?

Wanneer je denkt aan het inrichten van je huis, is geluid misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn onze geluidsreducerende plinten de uitstekende manier om een rustigere leefomgeving te creëren én geluid in je huis te verminderen. Deze speciale plinten zijn ontworpen om geluidsoverdracht van de ene naar de andere kamer te verminderen. Ontdek ons assortiment en lees snel verder!

 

...

Categorieën
Filters
Filters
1 artikelen

Wat zijn geluidsreducerende plinten?

Geluidsreducerende plinten, ook wel geluiddempende plinten genoemd, zijn speciaal ontworpen om geluidsoverdracht tussen ruimtes te verminderen. Ze werken als een buffer, waardoor geluidsgolven worden geabsorbeerd en verspreid voordat ze zich kunnen verspreiden en overlast kunnen veroorzaken. Maar deze plinten bieden niet alleen praktische voordelen, ze kunnen ook een stijlvolle aanvulling zijn op je interieur!

 

Hoe werken geluidsreducerende plinten?

Geluidsreducerende plinten, zoals onze MDF Plint Modern Gelakt RAL 9010 Vochtwerend met uitsparing voor geluidreducerende strip, zijn voorzien van geluidsabsorberende materialen. Dit is in de vorm van rubberen strips, die trillingen en geluidsdrempels absorberen en verminderen. Wanneer geluidstrillingen de plint bereiken, worden ze geabsorbeerd en omgezet in warmte-energie. Hierdoor wordt het geluid gedempt voordat het zich door de muur kan verspreiden, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van geluidsoverlast. Dit maakt ze uiterst effectief in het creëren van een stillere en comfortabelere leefomgeving, waarin je kunt genieten van meer privacy en minder geluidshinder.

 

In welke situaties zijn geluidsreducerende plinten handig?

Geluidsreducerende plinten kunnen in vrijwel elke kamer worden gebruikt, maar ze zijn vooral nuttig in ruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin geluidsreducerende plinten veel voordelen bieden:

  • Woonkamers
  • Slaapkamers
  • Kinderkamers
  • Kantoren
  • Appartementen
  • Rijtjeshuizen
  • Theater- of mediaruimtes

 

Zelf geluidsreducerende plinten installeren

Geluidsreducerende plinten zijn doorgaans ontworpen voor eenvoudige zelfinstallatie. Volg de meegeleverde instructies en begin met een schone en droge muur. Begin met het meten van de lengte van de wanden waar je de plinten wilt plaatsen en snij de plinten op maat. Zorg ervoor dat je de juiste hoeken snijdt om een naadloze afwerking te garanderen. Vervolgens breng je een geschikte lijm aan op de achterkant van de plinten en druk je ze stevig tegen de muur. Gebruik indien nodig klemmen om de plinten op hun plaats te houden terwijl de lijm droogt. Zodra de plinten stevig zijn bevestigd, kun je eventuele kieren of naden met kit vullen voor een strakke afwerking. Als je niet zeker bent van je installatievaardigheden, is het raadzaam om een professional in te huren voor een optimale geluidsreductie.

 

Geluidsreducerende plinten kopen bij Vloerbezorgd.nl!

Onze collectie geluidsreducerende plinten biedt een effectieve oplossing voor geluidsproblemen in huis. Of je nu in een appartement woont, een druk huishouden hebt of gewoon de serene sfeer in je leefruimte wilt behouden, onze geluidsreducerende plinten zijn de ideale keuze. Bovendien kunnen onze experts je helpen bij het kiezen van de juiste plinten voor jouw specifieke behoeften. Heb je vragen over geluidsreducerende plinten of wil je graag advies? Neem gerust contact op met ons deskundige team!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »