Kwaliteit: echte kwaliteit van A-merken
Op afspraak bij u geleverd
Alle producten te zien in onze showroom
Vakkundig advies uit de praktijk
De scherpste prijzen
Menu
Filters

Plinten

Plintneuten

Als je bezig bent met het inrichten of renoveren van je woning, heb je waarschijnlijk al nagedacht over vloermaterialen en plinten. Maar heb je al gedacht aan de details? Plintneuten worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn een essentieel element voor een perfect afgewerkte vloer. Ontdek ons assortiment!

...

Categorieën
Filters
Filters
3 artikelen

Wat is een plintneut?

Een plintneut is een klein stukje hout of kunststof dat wordt gebruikt om de ruimte tussen de plinten en de deurkozijnen af te dichten. Ze worden vaak over het hoofd gezien omdat ze zich op vloerniveau bevinden, maar ze vervullen een cruciale functie in het esthetische aspect van je interieur.

 

Waarom een plintneut gebruiken?

De keuze voor plintneuten in je interieur brengt meerdere voordelen met zich mee. Allereerst zorgen ze voor een naadloze overgang tussen je vloer en deurkozijnen, wat resulteert in een afgewerkte en professionele uitstraling. Het voorkomt ook dat stof, vuil en insecten zich ophopen in de opening tussen de plinten en het kozijn, waardoor je interieur gemakkelijker schoon te houden is.

 

Hoe hoog moet een plintneut zijn?

De hoogte van een plintneut is afhankelijk van de hoogte van je plinten en deurkozijnen. Over het algemeen moeten ze hoog genoeg zijn om de opening tussen deze twee af te dichten. Dit betekent dat de hoogte van de plintneut gelijk moet zijn aan de dikte van je plinten en de afstand tussen de vloer en het deurkozijn. Meet daarom deze afmetingen nauwkeurig voordat je plintneuten aanschaft.

 

Hoeveel plintneuten heb ik nodig?

Een veelgestelde vraag bij het aanschaffen van plintneuten is: "Hoeveel heb ik er eigenlijk nodig?" Het antwoord hangt af van de lay-out en het design van je kamer. Je zult in principe één plintneut per deurkozijn nodig hebben, dus tel het aantal deurkozijnen in de ruimte waarin je plintneuten wilt installeren. Het is ook slim om een paar extra plintneuten te bestellen voor het geval je er tijdens de installatie een breekt of als reserve voor toekomstige projecten.

 

Hoe plaats je een plintneut?

Het plaatsen van plintneuten is over het algemeen een eenvoudig doe-het-zelfproject. Begin met het meten van de hoogte en breedte van de opening tussen je plinten en deurkozijnen. Snijd de plintneuten vervolgens op maat en bevestig ze met lijm of spijkers. Zorg ervoor dat ze stevig en gelijkmatig worden bevestigd om een naadloze afwerking te garanderen. Vervolgens kun je ze schilderen of afwerken om bij de rest van je interieur te passen.

 

Plintneuten kopen bij Vloerbezorgd.nl!

Bij Vloerbezorgd.nl begrijpen we het belang van plintneuten voor de afwerking van je interieur. Daarom bieden we een uitgebreide selectie plintneuten van hoge kwaliteit in verschillende vormen en maten, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij jouw project past. Onze deskundige klantenservice staat klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en om eventuele vragen te beantwoorden. Bestel vandaag nog je plintneuten bij Vloerbezorgd.nl en geef je interieur een professionele afwerking!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »